Bouwstenen voor adoptie

Adoptieproces


Het is niet alleen een kwestie van een nieuw baasje zoeken, het is zoeken naar het juiste baasje.


Heb je interesse in adoptie? Stuur dan allereerst een e-mail naar ons (adoptie@opvangcentrumdemaashorst.nl). Vanuit daar wordt er gekeken naar de toekomstige huisvesting. Voldoet deze aan de eisen die wij als opvang hanteren? Zo ja, super! We kunnen het adoptiecontract opmaken, ondertekenen en vervolgens de ophaalafspraak inplannen!

Je adopteerd een dier, hoera!


Voldoet deze aan de eisen die wij als opvang hanteren? Zo ja, super! We kunnen het adoptiecontract en de ophaalafspraak inplannen!


JIJ HELPT ONS HELPEN!

Randvoorwaarden contact


Al het contact omtrent adoptie(s) loopt bij ons via de mail. Telefonisch contact is mogelijk maar niet standaard omdat het een belangrijk proces is waarbij wij als opvang en jullie als adoptant alle gesprekken en informatie moeten kunnen terugvinden.

Belangrijke adoptie eisen


- Opvangcentrum de Maashorst blijft altijd eigenaar van een geadopteerd dier.

- Geadopteerde dieren mogen zich niet voortplanten omdat volgens onze visie er al (te) veel huisdieren in minder goede omstandigheden zijn.

- Dieren horen nooit alleen te zijn. Zij zitten altijd met soortgenoten (m.u.v. specifieke dieren zoals bijvoorbeeld hamsters).

In bewaring tot adoptie


Als een dier bij ons wordt gebracht houden wij hem/haar 14 dagen in bewaring. In deze periode bieden wij de eigenaar de kans zich te melden. Wij plaatsen het dier op Amivedi en onze facebookpagina in de hoop hem/haar te kunnen herenigingen met de eigenaar. 


FEEL GOOD STORIES 

* Alle foto's zijn van geadopteerde dieren, geplaatst met toestemming van de adoptant. 

Geitje Polestar was door de oude eigenaren bij een kinderboerderij over het hek gezet. Vervolgens is ze door de dierenambulance bij ons gebracht. Na 21 dagen is zij geadopteerd door Dorien en leeft ze haar beste leven met soortgenootjes en ontzettend veel liefde en aandacht!

Tonotus (links) heeft 40 dagen bij ons gezeten voordat hij werd opgehaald door Kees. Nu kan hij de rest van zijn dagen genieten van liefdevol gezelschap zoals te zien op de foto! 

Pino en Mercedes zijn beide als gevonden bij ons gebracht door de dierenambulance. Pino heeft 83 dagen bij ons gezeten en Mercedes 17 dagen nadat zij samen geadopteerd werden door Suzanne. Zij hebben een eigen kamer in het huis waar ze dag en nacht vrij kunnen rondvliegen, geweldig toch!

Ot en Sien hebben het nog steeds prima naar hun zin en zijn een hechte familie geworden met de 2 ganzen Moos en Sam. Ze trekken met zijn 4-en op

en zijn onafscheidelijk!

Saskia had ons benaderd na het zien van ons adoptiebericht. Zij was op zoek naar een nieuw vriendje voor haar voedster Yazzlinn(links). Saskia zag hangoor Tinie helemaal zitten voor haar konijntje, alleen konijnen zijn net als mensen niet altijd gecharmeerd van een gearrangeerd huwelijk ;) Daarom dacht Yazzlinn dat ze een relatie wilde met Tino(rechts)! Tino zat 34 dagen in de opvang en vond het wel welletjes geweest bij ons. 

Afijn, Tino mocht mee naar huis met Saskia en Yazzlinn en al snel voelde Tino zich erg op zijn gemak in zijn nieuwe woning! Happily ever after zeggen we dan. 

Ot & Sien zijn in 2022 bij ons gebracht. Sien was toen net mama geworden van Ot dus wij wilden heel graag dat de ganzen bij elkaar zouden blijven! Gelukkig melde Pascal zich toen voor adoptie van de 2! Pascal had al 2 ganzen lopen aan huis en Ot & Sien zouden een mooie aanvulling zijn. 

ons daarom opnieuw benaderd en na wat stoten en grommen heeft Micro, Flip toch toegelaten in haar leven ;) Flip vond 46 dagen op de opvang dan ook meer dan genoeg en ging maar al te graag mee naar de volledige tuin die ze dag en nacht tot hun beschikking hebben!

Daar liggen ze dan, onze Micrco (rechts) en Flip (links). Micro was als vondeling bij ons gebracht en al snel (na 34 dagen) geadopteerd door Marleen nadat Micro was gekoppeld aan haar ram. Echter hadden Marleen en Micro pech want de ram overleed 1 maand na de koppeling door hittebevangenheid ondanks de goede huisvesting. En hoe vervelend dit ook is, het kan helaas gebeuren. Marleen heeft