Onderstaande dieren zijn momenteel ter adoptie. Bij interesse in een of meerdere dieren ontvangen we graag een mailtje!


Voedsters 

* Onze voedsters zijn altijd gevaccineerd. Als ze ook gesteriliseerd zijn staat dit erbij vermeld.

Judy Hopps

Leeftijd: Geboren in juni 2022

Gewicht: 1.7 kg


Judy is helaas al 2 keer bij ons teruggekomen na adoptie omdat dit echt dé koninging der ontsnapping is.. We hebben ook een gezegde voor haar: HOP HOP HOP, JUDY WÉÉR UIT HET HOK! Judy is eigenlijk een ontzettend fijn konijn met een hoog energieniveau waardoor het een genot is om naar te kijken. Ze is makkelijk te koppelen en ervaart niet snel stress alleen ze heeft 1 klein nadeel, ze ontsnapt zo ontzettend makkelijk. Ze laat zich vervolgens wel weer makkelijk vangen/oppakken om terug in het hok te zetten maar het is wel iets om rekening mee te houden voor een mogelijke adoptant :) .

Hawai

Geschatte leeftijd: tussen de 2 en 4 jaar oud

Gewicht: 2.2 kg


Hawai is een rustige, redelijk onderdanige, voedster die vooral wil ontspannen. Hawai tref je vaak languit liggend in haar ren aan. Ze is heel makkelijk te koppelen omdat ze iedereen wel gezellig vind. Hawai is gewend aan honden en ook nog eens kindvriendelijk. Hawai zou heel gelukkig worden van een eigen huisje en zou in onze optiek erg geschikt zijn voor een grotere groep konijntjes. Behalve haar prachtige uiterlijk heeft ze ook nog eens een heel fijn karakter!

Pluto

Leeftijd: Geboren op 12-01-2023

Gewicht: 1.5 kg


Pluto was geadopteerd maar helaas bij ons teruggekomen, nu is zij weer op zoek naar een nieuw huisje met een leuke ram! 

Pluto was voordat zij in 2023 geadopteerd werd bij ons erg tam maar helaas is dat nu (nog) niet terug te zien. Pluto vind aaien heel erg eng schrikt van ontverwachte bewegingen. Pluto zit pas sinds begin maart weer bij ons dus mogelijk heeft het ook allemaal nog wat meer tijd nodig! Maar wij denken dat het voor Pluto wel beter zou zijn als zij snel gekoppeld kan worden aan een leuke, bij voorkeur dominante, ram!


Rapunzel

Leeftijd: Tussen de 2 en 4 jaar oud

Gewicht: 2.0 kg 


Altijd al een blonde vriendin gewild? Rapunzel is your girl! Ze is wat terughoudend op het begin maar nadat deze dame gewend is, is het een echte lieverd. Ze wil graag aandacht, maar ze is te onzeker om er zelf om te vragen, dus een geduldige adoptant zou heel fijn zijn voor haar!  Ze is goed te aaien, blijft zitten en is heel nieuwsgierig als we aankomen/in het verblijf zijn. Qua vriendje heeft ze geen voorkeur, ze is zelf zo onderdanig dat ze bijna overal bij past. Rapunzel is langharig dus heeft vachtverzorging nodig, ze wordt bij ons wekelijks geborsteld en gaat eens per 3 maanden naar de trimmer. Wegens haar lange vacht adviseren wij een binnenverblijf.


Esprit

Leeftijd: Geboren op 01-02-2024

Verwacht gewicht: 1.6 kg


Deze lieve dame heeft een ontzettend leuke kleur maar ook een ontzettend lief karakter! Ze is rustig en onderdanig naar andere konijntjes. Ze is mensgericht en vind aaien dan ook erg fijn. Dit is ook niet heel vreemd aangezien zij bij ons is geboren (haar moeder kwam zwanger bij ons terecht) en bij een gastgezin is opgegroeid waar ze ontzettend veel aandacht kreeg!

Esprit is simpelweg een heel makkelijk konijntje dat ook geschikt is voor groepen. 

Chanel

Leeftijd: Geboren op 4-1-2024
Gewicht: 1.5 kg


Dit is een beetje een treurig verhaal. De mama van Chanel is bij ons afgestaan, zij zat al weken bij een ongecastreerde ram en de kans op zwangerschap was dus groot. Slechts 1 week nadat zij bij ons was is ze bevallen van 3 kinders, Chanel is er een van. Chanel is gewend aan honden, katten en (kleine) kinderen dankzij onze geweldige gastgezinnen! Aaien is bij 'vreemde' mensen echt wel eng maar nadat ze aan je gewend is en weet dat jij haar dagelijkse kostje komt brengen is ze al snel je beste vriendinnetje!

Carista - gesteriliseerd

Leeftijd: 2 jaar oud

Gewicht: 2.6 kg (ze is nog te fors, haar ideale gewicht ligt rondom de 2.3 kg)


We merken dat Carista heel rustig is in omgang met mensen en andere konijnen. Ze is afgestaan door haar vorige eigenaar maar heeft daar zeker voldoende aandacht en aaitjes gehad merken we :) Carista is heel erg geschikt als gezinskonijn of als groepskonijn omdat zij zich aanpast aan elke situatie en elk ander konijn waar ze bij zit. 


Havana

Geschatte leeftijd: tussen de 1 en 2 jaar oud

Gewicht: 1.6 kg


Deze mooie vrouw is bij ons binnengebracht door de dierenambulance dus we weten niks van haar verleden. Maar wat is dit toch een schatje! Havana is aanhankelijk en vind mensen echt heel gezellig. Ze is gek op haar brokjes en groentes maar wil vooral een eigen gezinnetje. Met andere konijnen zien we dat ze onderdanig is en vooral zoekt naar affectie, lekker samen tegen elkaar aanliggen. Havana is bij ons goed zindelijk en daarom vinden wij haar geschikt als binnen- of buitenkonijntje. En nog een mooi pluspunt, Havana is ontzettend zachtaardig bij kleine kinderen!

Lacoste

Geschatte leeftijd: tussen de 1 en 3 jaar oud

Gewicht: 5.1 kg


Lacoste is een gezellige, grote, allemansvriend(in). Ze komt graag even nieuwsgierig kijken wat je aan het doen bent tijdens het schoonmaken. ‘Oh, je geeft me meteen een paar aaitjes? Daar blijf ik even goed voor zitten want dat bevalt me wel’. Zeker als daar ook nog iets lekkers bij komt kijken.

Omdat deze dame flink aan de maat is, zoekt zij een leuke vriend met een ruim huis en genoeg ruimte om te kunnen huppelen. Ze zou vanwege haar vriendelijke karakter prima passen bij gezinnen met (kleine) kinderen of beginnende konijnenhouders.


Tomato

Leeftijd: Geboren op 12-08-2023

Gewicht: 1.7 kg


Tomato is een half-wildje! Qua adoptie betekent dit vooral dat de huisvesting geheel dicht moet zijn. Tomato heeft het karakter van een wild konijn en wenst niet geaaid te worden, je kan zonder problemen of stress de dagelijkse verzorging doen maar aaien vindt mevrouw niet fijn. Ze eet soms iets uit de hand en soms ook niet, afhankelijk van haar eigen stemming die dag. Ze is absoluut niet bang van je, maar heeft gewoon geen zin in aanrakingen. Tomato is gewend aan honden, katten en kinderen en voelt zich helemaal thuis als ze kan graven en veel kan knagen!

Violet

Leeftijd: Geboren in november 2023

Gewicht: 1.2 kg


Violet heeft het niet makkelijk gehad in haar nog korte leventje. Ze is bij ons gebracht nadat zij zwaar verwaarloosd is aangetroffen door hulpdiensten. Violet had E-cuniculi en moest hier direct voor behandeld worden. Haar schuine hoofdje ziet er ontzetten toetig uit, maar helaas is dit een nasleep van haar ziekte. Haar hoofdje zal dan ook altijd op deze stand blijven staan. Maar over haar karaker, wat we vooral zien is een echte prinses… Toen ze op het begin nog medicatie moest pakte ze dit alleen op haar manier: In wortelmoes? Dan moet mevrouw het niet hoor. Appelmoes, dat is de enige goede optie in haar optiek. Violet is door de dierenarts helemaal goedgekeurd, ze is klaar voor een nieuw huisje! Violet is een redelijke dominante voedster die graag de broek aan heeft in de relatie. Ze is erg mensgericht waardoor wij haar geschikt vinden voor gezinnen met (jonge) kinderen en als binnen- of buitenkonijn.